De ce ar trebui sa-ti apreciezi mama?

1. Este tot timpul disponibilă când vrei să îi comunici ceva. Ai observat că orice ţi s-ar întâmpla, mama este tot timpul alături de tine, chiar şi atunci când este ocupată? Asta pentru că tu eşti prioritatea ei şi nimic nu este mai important decât tine.

2. Este singura persoană cu care poţi face cumpărături liniştită. Când mergi cu prietenele la cumpărături tot timpul sfârşiţi prin a vă certa. Ba că vreţi aceeaşi bluză, ba că întârzii prea mult la cabina de probă, mereu veţi sfârşi prin a face promisiuni că nu veţi mai fi niciodată prietene (lucru ce ţine 5 minute, după care uitaţi complet). Mama mereu este răbdătoare şi îţi oferă cele mai sincere sfaturi. Să nu mai spunem că ea este şi cea care îţi finanţează toate mofturile vestimentare.
3. Nu uită niciodată de ziua ta de naştere. Deşi nu urmăreşte notificările de pe Facebook cu privire la ziua ta de naştere, ea tot îsi aminteşte să îţi ureze prima La multi ani!.
4. Ştie care este mâncarea ta preferată şi mereu te aşteaptă cu masa caldă. Te-ai gândit vreodată că mamele pot citi gândurile? Nu, ele nu sunt nici medium şi nici nu au un glob de cristal în care văd ce ţi-ar plăcea să mănânci, ele doar îşi dau interesul şi reţin când mâncarea gătită de ele te face fericit/ă!
5. Nu poate niciodată să ţină ranchiună sau să stea supărată mai mult de 5 minute. Deşi vă certaţi des şi aproape niciodată nu este vina ei, mama tot timpul vine să te împace şi chiar dacă tu o respingi, ea este perseverentă şi continuă până când vede că îţi revine zâmbetul pe buze.
6. Îţi face cadouri surpriză. Chiar dacă nu este ziua ta, nu ai luat o notă bună la şcoală şi nici nu ai făcut curăţenie totală în casă, te trezeşti cu un cadou neaşteptat de la mama ta. Ea nu face asta pentru că ai vreun merit deosebit, ci pentru că ştie că acest lucru îţi va face ziua mai bună.
7. Tot timpul te va considera cel/cea mai frumos/ă.Orice s-ar înâmpla, nu va fi niciodată cineva mai frumos sau mai inteligent decât tine. Chiar dacă tu nu te consideri aşa, pentru ea vei fi mereu copilul perfect.
8. Se trezeşte în toiul nopţii şi verifică daca eşti învelit/ă. Nu te va lăsa niciodată să îngheţi de frig. Parcă ar avea un detector de temperaturi scăzute, de fiecare dată când vreun picior nu îţi este învelit, ea se va trezi şi se va asigura că nu o să ţi se congeleze vreun degeţel.
9. Ştie tot timpul când ceva nu este în regulă cu tine. Chiar dacă nu îi spui, ea va şti dacă eşti trist/ă sau supărat/ă, ba chiar uneori va ghici şi motivul. Ştiu, este ciudat! Doar mamele pot avea această putere supranaturală.
10. Ne suportă timp de 9 luni în pântecul lor, deşi nu este cea mai confortabilă senzaţie. Mamele sunt cele mai “neegoiste ” persoane. Am văzut cu toţii prin filme că perioada sarcinii nu este deloc uşoară, cu toate acestea, ele aleg să aibă grijă de noi, făcând o serie de sacrificii până când mult aşteptatul prunc va ieşi în lume. Şi după toată suferinţa pe care o îndură în timpul naşterii, primul lucru pe care îl vor face va fi să îşi ţină adoratul bebeluş în braţe.

Sursa: bravonet.ro