Informatii utile pentru viitoarele mamici


Mai sunt doar câteva săptămâni până cand îți vei ține în brațe bebelușul? Ei bine, atunci trebuie să știi câteva lucruri utile, înainte de a naște, atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău.

Cumpărături pentru bebeluș
În ultimele săptămâni de sarcină este bine să mergi la cumpărături și să-ți asiguri minimul necesar pentru naștere, cât și pentru perioada postnatală. Este recomandat să-i cumperi celui mic hăinuțe de mărimea 0-3 luni pe care să le speli și să le calci, mai ales dacă naști la o maternitate. De asemenea, copilul tău va avea nevoie de un pătuț, scutece, prosoape și multe alte lucruri mărunte, dar folositoare.
Nu trebuie să uiți nici de scaunul de mașină care este obligatoriu să îl ai la ieșirea din spital. Ai grijă să cumperi scaunul din timp pentru a ști să umbli cu el înainte de ziua cea mare. Rezistă tentației de a-ți lua bebelușul în brațe, scoțându-l  din scaun, chiar dacă devine agitat în drumul spre casă. 
Hrănirea noului născut
Dacă ai să optezi pentru alăptatul la sân trebuie să știi că ai nevoie de o perioadă de adaptare așa că nu te descuraja dacă în primele zile vei avea câteva probleme. 
Felul în care ții bebelușul contează. Așadar, capul trebuie să fie ușor lăsat pe spate și nu cu bărbia în piept. În cazul în care apare disconfort în timpul alăptării înseamnă că bebelușul nu s-a fixat la sân cum trebuie. De aceea este indicat să îi bagi degetul mic în colțul gurii și să tragi ușor. 
Îmbăierea și spălatul 
Este posibil că cel mic să nu fie atât de încântat la contactul cu apa. Așa că în timpul băiței susține-l lateral cât mai aproape de tine pentru a-i transmite un sentiment de siguranță. Din această poziție începe prin a-l spăla ușor pe cap, șterge-l, după care udă-l puțin câte puțin pe corp. 
Ușurează-ți viața
Organizează-ți casa din timp pentru a crea un mediu cât mai prietenos. Spre exemplu, un balansoar sau un scaun comod ți-ar fi foarte folositor pentru alăptatul din timpul nopții.
Lucrurile din bucătărie sunt și ele extrem de important. De aceea, este bine să le așezi într-un loc în care poți ajunge cu ușurință.
Trebuie să decizi dacă bebelușul va dormi cu tine în pat sau dacă îi vei cumpăra un pătuț. E important că noul născut să se simtă în siguranță, dar în același timp este bine să nu-i creezi o dependență față de tine. De aceea, este recomandat că cel mic să aibă propriul spațiu de dormit, iar de pe la 4-5 ani să aibă propria cameră. 
Implicarea celor apropiați în creșterea copilului 
Gândește-te  la cine ai vrea să apelezi ca să te ajute la îngrijirea celui mic și ce fel de ajutor ai nevoie: să ai pe cineva care să te ajute la treburile casnice, să îți dea o mână de ajutor în creșterea copilului, să te susțină moral. 
Toate cele trei aspecte sunt importante pentru o mămică și este important să știi dinainte de naștere în ce direcție te vei îndrepta. Creșterea unui copil presupune multă răbdare, iubire și multă preocupare. 
De asemenea, suportul moral al soțului și al familiei are un rol aparte. După naștere poți intra într-o depresie ușoară, însă se poate înrăutăți dacă refuzi să-ți acorzi și ție atenție. Așa că încearcă să nu uiți că mai întâi de toate ești femeie și doar de puțin timp ești și mamă. Nu îți îndepărta prietenii și familia pentru că nu îți va face bine.
Sursa: clickpentrufemei.ro