Copilul tau se plictiseste repede. Ce-i de facut?

O lună de fotbal, un curs de chitară, câteva lecţii de patinaj artistic - deşi părea să-şi fi găsit ţelul în viaţă, pasiunea copilului tău a durat... trei luni. Nu te speria! Iată ce poate să ascundă lipsa lui brusde interes şi cum îl poţi motiva s-o depăşeas.

De cele mai multe ori, copilul tău parenu-şi găseşte nicio preocupare de durată. Pe lângă comportamentul oscilant şi nesigur, ai senzaţianu-şi va afla niciodată ţelul în viaţă.
Îl şi vezi: se apude o activitate, apoi vrea altceva, iar toate aceste momente ezitante se „decontează” din banii şi din nervii tăi.
Pe de altă parte, nici nu-i poţi interzice să testeze cât mai multe activităţi, deoarece ştiiaceastă perioadă de incertitudine îl va ajuta să-şi dea seama ce vrea cu adevărat să faîn viaţă şi îl va motiva să depăşeaslinia de demarcaţie dintre copilărie şi adolescenţă.

Află ce-i place să facă...
Este normal ca atitudinea delăsătoare a copilului să te sperie. Te întrebi care este cauza pentru care nu se poate ţine de o activitate şi cum ar trebui să procedezi. Atunci când te gândeşti la soluţii, nu pleca din start de la premisaeste neserios de fel sauvrea să te scoată din sărite.
Părerea psihologilor estetrebuie să ai răbdare ca adolescentul să-şi găseasdrumul pe care vrea să meargă în viaţă şi, cel mai important, nu-l stresa sau nu-i face reproşuri.
Copilul poate fi motivat să se ţină de un sport sau de o şcoală doar în măsura în care îi face plăcere să exerseze şi să se pregăteasîn domeniul respectiv.

Motivul renunţării este important...
Atunci când vrea să renunţe la o activitate, ia-ţi copilul la o midiscuţie şi întreabă-l de ce a făcut această alegere. Este posibil să nu-i plapersoana care se ocupă de el sau, dimpotrivă, să nu se integreze în mediul de lucru ori să nu aibă afinităţi cu domeniul ales.
Expli-itrebuie să fie sincer, astfel încât să găsiţi împreună o soluţie pentru viitor.
Spune-işi tu ai avut momente de cumpănă, darla momentul oportun ai făcut o alegere pe care n-o regreţi.
Aşaeste cazul să se hotărasdavrea să continue sau nu.

Soluţii, în funcţie de probleme...
Daproblema este legată de faptulnu se regăseşte în domeniul ales, altfel spusurăşte să se trezeasdimineaţa ca să fasport sau n-are răbdare să cânte la chitară, nu-l forţa să continue de dragul de a-şi justifica orele de pregătire.
Este un semn clareste făcut pentru altceva. Însă când simteantrenorul sau profesorul se poartă rău cu el saunu se integrează în echipă şi de aceea vrea să renunţe, poţi să intervii şi să-i propui soluţii alternative.
De exemplu, îi poţi spune să continue studiile sau antrenamentele în alt loc, dar să nu-şi lase pasiunea să se stingă din cauza mediului auster.

Încurajează-l când este în impas...
Motivul pentru care un copil se plictiseşte repede poate fi legat şi de faptulnu se consideră destul de bun ca să reuşeasîn domeniul respectiv.
Îi lipseşte spiritul competitiv, se teme să nu te dezamăgeas, îi place să stea departe de colegi? În acest caz, puţină susţinere din partea ta nu stri.
Copilul trebuie să ştie-i eşti alături  indiferent ce rezultate va avea şinu trebuie să se teamă de a arăta lumii ce poate.
Fiecare are locul în lume şi este foarte important să creadă în forţele proprii.

Sursa: clickpentrufemei.ro 

Daca ti-a placut articolul, atunci da LIKE, pentru a-l citi si prietenii tai.


Cititi si:  Cum sa fii o mamica fericita

Educatia copilului tau