Cum sa fii o mamica fericita

Foarte multe femei care au născut cad în depresie postnatală din cauza oboselii şi a stresului.

Cei de la bblabord.ro te învaţă ce trebuie să faci ca să devii o mămică fericită:

Mergi la culcare mai devreme...
Vei vedea şi vei simţi diferenţa binemeritatului somn şi vei putea să te oferi copilului tău 100%.

Regândeşte-ţi bugetul... 
Încearcă să renunţi la unele din cumpărăturile care nu sunt strict necesare şi cu banii economisiţi să plăteşti o doamnă care să vină câteva ore pe săptămână să facă ordine în casă. Vei câştiga atât din punct de vedere fizic, pentru că nu vei mai fi foarte surmenată şi încărcată de treburi, dar şi emoţional, pentru că vei putea petrece mai mult timp cu puiul tău.

Găteşte deştept...
Când găteşti pentru copilul tău, gândeşte în avans şi masa voastră. Pot oare anumite ingrediente să fie refolosite pentru a încropi o cină pentru tine şi soţul tău? O supă sau un pilaf cu legume, fără condimente, vor fi pe placul întregii familii.

Distrează-te...  
Fii mai puţin încordată şi încearcă să îţi aduci aminte de trăirile pe care le aveai în copilărie. Dă frâu liber copilului din tine, dansează, joacă-te, cântă şi simte-te bine împreună cu bebeluşul tău.

Fă ce-ţi place...
Încearcă să nu petreci toată perioada în care puiul tău doarme doar pentru treburi casnice. Limitează la o jumătate de oră aceste activităţi, iar restul timpului fă ceva ce îţi aduce bucurie.

Fă-ţi o rezervă de mâncare... 
Achiziţionează câteva borcănele cu mâncare bio pentru copii şi păstreaz-o pentru momentele când eşti epuizată şi nu poţi să pregăteşti cele necesare pentru masa bebeluşului.

Programează întâlniri cu prietene care au copii, pentru că aşa vei avea posibilitatea să socializezi în timp ce copilul tău se joacă şi se simte bine.

Fiţi din nou un cuplu...
Asigură-te că îţi rezervi puţin timp pe care să îl petreci cu partenerul tău. Dragostea şi înţelegerea în familie sunt un atu important în dezvoltarea armonioasă a copilului.

Cere ajutor... 
Nu te martiriza doar de dragul complimentelor pe care le primeşti sau din cauza devizei “Nimeni nu face la fel de bine ce fac eu”. Te vei epuiza singură şi, eventual, tot la a cere întăriri vei ajunge.

Daca v-a placut aceasta postare, atunci apasati pe butonul "Imi place", pentru a o citi si altii.

Cititi si: Implica-ti copilul in treburile casnice!