Cum sa invatam copiii sa fie mai buni de Craciun

Sărbătorile de Crăciun sunt frumoase atât pentru adulţi, cât şi pentru copilaşii care aşteaptă cu sufletul la gură, an de an, ca Moşul să le aducă multe daruri.
Odată cu venirea Crăciunului, oraşul este împodobit cu mii de luminiţe şi brazi frumos ornaţi, din toate părţile se aud colinde şi toată lumea aleargă după cadouri. Cu siguranţă este cea mai frumoasă perioadă din an!

Însă atunci când vorbim de Sărbătoarea de Crăciun nu trebuie să ne gândim numai la darurile pe care le vom primi de la Moş, ci trebuie să fim mult mai buni, mai darnici, să învăţăm să iertăm şi să fim mult mai apropiaţi de familia noastră. De aceea este bine să le explicăm şi să-i învăţăm pe copii ce înseamnă adevăratul spiritul al Crăciunului.      

Ritual de Crăciun...
Spiritul Sărbătorilor va rămâne adânc întipărit în sufletul copiilor dacă au împărţit ceva special cu familia. Creaţi un ritual al familiei voastre în care să fiţi împreună, să faceţi ceva deosebit şi repetaţi acest lucru în fiecare an. Atunci când va creşte, copilul îşi va aduce aminte cu placere şi va încerca să facă acelaşi lucru cu familia sa.

Să fim recunoscatori de Crăciun...
În luna decembrie,înainte de fiecare masă, păstraţi un moment de tăcere de 30 de secunde în care fiecare dintre voi fie recunoscător pentru tot ce  primit, să se roage pentru un prieten, o rudă, aflată în suferinţă, să-şi pună o dorinţă pentru anul viitor.

Învăţaţi copilul să dăruiască de Crăciun...
Niciodată nu este prea târziu sau prea devreme să înveţi copilul să dăruiască ori să-i ajute pe cei care au nevoie. Când faceţi cumpărăturile de Crăciun nu uitaţi să donaţi  ceva din coşul vostru la Banca de alimente. Este chiar indicat să încurajaţi copilul  să puna el în coş alimentele pe care le veţi dona. Puteţi face ordine în şifonier şi să alegeţi împreună hainele care nu-i mai vin şi jucăriile care nu-l mai atrag şi să le daţi cuiva care are nevoie, ne îndeamnă sfatulpărinţilor.ro.

Sursa: www.sfatulparintilor.ro

Daca v-a placut aceasta postare, atunci apasati pe butonul "Imi place", pentru a o citi si altii.