Cum ii invatam pe copii sa zambeasca?

Cine n-a auzit de expresia “ras de copil”? 
Bebelusii zambesc cand vad un chip zambitor care ii ia in brate si-I rasfata. Copiii mici se amuza din orice situatie, n-au griji si se bucura nestingherit si de adierea vantului care leagana florile.
Copiii mai maricei rad cu pofta la toate poantele prietenilor. Adolescentii traduc in sursa de amuzament orice situatie critica din preajma lor si a anturajului.


Uneori parintii uita sa zambeasca din cauza grijilor si a problemelor cu care se intalnesc de-a lungul vietii. Nu va lasati cocosati de ele. Capul sus, umerii drepti, zambetul larg pe chip si viata merge inainte. Gasiti motive suficiente de amuzament si la 80 de ani.

Stiati ca rasul natural inseamna sanatate?...
Specialistii spun ca rasul combate bolile si alunga stresul. Cand radeti muschii se contracta, sangele este impins catre inima, respiratia se imbunatateste. Sunt suficiente motive pentru a pleda in favoarea veseliei. O fata zambitoare si o voce vesela va atrage intotdeauna privirile si simpatia.

Ca mama, ca tata, nu sunteti fericiti cand vedeti cum zambeste si cum rade copilul vostru? O casa plina de clinchetul vesel al copilului este o casa a bucuriei si a dragostei de viata. Copilul care rade inseamna ca este sanatos, ca se dezvolta bine, ca nu are probleme. Iar parintii se hranesc cu aceasta stare.

Cum zambiti?...
Cu gura larg deschisa aratandu-va intreaga dantura? Schitand o usoara miscare a buzelor? In coltul gurii? Chinuit de parca ar fi un rictus, nicidecum un zambet? Contrar asteptarilor, modul in care va manifestati bucuria spune multe despre personalitatea voastra. Timizii se abtin sa rada, chiar isi acopera gura. Melancolicii surad cu nostalgie. Strengarii zambesc cu subinteles. Fericitii radiaza. Vedeti in ce categorie va incadrati voi si copiii vostri si hotarati daca sunteti multumiti de ea.

Lasati-i pe copii sa-si dezvolte latura hazlie a comportamentului lor. Sa spuna poante prietenilor, sa invete bancuri simpatice de la ei, sa practice jocuri care le insenineaza chipul. De asemenea, invatati-i sa vada filme de comedie in defavoarea thrillerelor, duceti-i la spectacole amuzante, la piese de teatru amuzante. Transformati reuniunile de familie, petrecerile si aniversarile in adevarate intalniri ale veseliei. Pregatiti jocuri, muzica antrenanta, cadouri surpriza, ravase culinare.

Sursa: prokid.ro

 Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.

Cititi si: Cum obisnuiesti copilul sa stea cu bunicii