Copilul tau e agitat in avion?

Nu sunt puţini părinţi care, acum în sezon estival, se confruntă cu o problemă exasperantă - călătoria cu avionul alături de puştiul familiei.

Citeste cum să-ţi calmezi micuţul astfel încât drumul tău către o destinaţie exotică să fie cât mai plăcut...

1. Ca să-l linişteşti, trebuie mai întâi să-l înţelegi- de cele mai multe ori, el reacţionează necontrolat deoarece este confuz şi speriat pentru că nu cunoaşte noul mediu, iar restricţiile care i se impun sunt nenumărate şi nu vin cu soluţii alternative de ocupare a timpului.

2. Ca să-l ţii ocupat, implică-l pe cel mic în planificarea călătoriei. Povesteşte-i câte ceva despre destinaţie, cum veţi ajunge acolo, ce urmează să se întâmple, astfel că toate aceste detalii îl vor face să se simtă important.

3. Familiarizează-l cu aeroportul- faceţi împreună o vizită la aeroport înainte de călătorie şi explică-i ce înseamnă fiecare aparat şi ce trebuie să facă el.

4. La îmbarcare, lasă-l pe cel mic să-i salute pe ceilalţi pasageri, făcându-le cu mâna. Cu siguranţă o să-i placă acest lucru şi, în cazul în care mai târziu va deveni neastâmpărat, oamenii nu vor deveni iritaţi.

5. Împachetează-i câteva jucării preferate pentru drum. Împachetează-i-le în hârtie colorată şi spune-i din timp, că va primi cadouri de-a lungul călătoriei dacă va fi cuminte.

Sursa: ziarul Libertatea

Daca ti-a placut acest articol, atunci da click pe butonul "Imi place", pentru a-l citi si altii.

Cititi si: Cum obisnuiesti copilul sa stea cu bunicii...