Cat de hranitoare sunt laptele si produsele lactate pentru micutul tau

Copiii mici sunt hrăniţi cu lapte, dar acest aliment şi produsele derivate sutn hrănitoare, sănătoase şi recomandate în dieta micuţulor de diferite vârste. Află ce conţin şi de ce trebuie consumate.

Laptele de mamă este cel mai bun pentru bebeluşi, urmat de laptele praf, care este similar în compoziţie şi din punct de vedere nutritiv. Potrivit Prokid.ro, următorul pe listă ar fi cel obţinut de la vacă, dar bun pentru consum este şi laptele de capră, oaie sau bivoliţă.

Referitor la produsele derivate, smântâna are 30% grăsimi şi are un rol energetic, iar untul este şi mai gras (conţine 65-85% grăsimi) şi are şi vitaminele A şi D, care sunt necesare organismului.
Iaurtul se obţine prin adăugarea unor culturi de bacterii ce fermentează lactoza, unele dintre sortimente conţin un număr mare de microorganisme nepatogene ce se găsesc în mod normal la nivelul tractului gastrointestinal.
Brânzeturile sunt foarte sănătoase şi conţin multe vitamine şi au o valoare nutritivă ridicată. În funcţie de sortiment, brânza are vitaminele A, B12, proteine, calciu, fosfor, riboflavină.

Daca ti-a placut acest articol, atunci da click pe butonul "Imi place", pentru a-l citi si altii.

Cititi si: Ce facem cand copilul vrea sa manace numai dulciuri?