Cum aleg copiii cadoul potrivit pentru parinti?

Când copilul ajunge la vârsta la care poate conştientiza că de ziua de naştere a tatălui sau de onomastica mamei trebuie să le dăruiască un cadou, părinţii sunt cei care îl vor învăţa pe cel mic cum să aleagă cadoul potrivit.

Pe copii nu-i interesează hainele, bijuteriile, parfumurile, aparatele, electronicele, decoraţiunile sau echipamentele sportive. Acestea rămân opţiunile adulţilor pentru un cadou. Potrivit prokid.ro, copii pot învăţa cum să aleagă şi cum să dăruiască o carte, cel mai ultil şi la îndemână cadou. Cartea nu este un dar simbolic. Bogăţia pe care o cuprinde orice volum poate fi de nepreţuit.

Când este ziua mamei, copilul merge cu tatăl să aleagă cadoul potrivit. Şi invers, de ziua tatălui. O data cu înaintarea în vârstă copilul va şti să aleagă singur cartea potrivită pentru părinţii săi, pentru bunici, pentru prieteni, colegi sau profesori.

De regula, o carte se alege în funcţie de preocuparile şi personalitatea celui căruia i se ofera, de tematica volumului şi de mesajul pe care il transmite.

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.

Cititi si: Banul - functie educativa pentru copil