Invatati-va copilul ce sa faca daca se rataceste

Poliţia vă recomandă câteva reguli elementare pe care micuţul dumneavoastră trebuie să le ştie pe de rost.
Vă temeţi că micuţii dumneavoastră s-ar putea rătăci? Există câteva reguli prin care puteţi evita un asemenea necaz. Iată ce sfaturi vă dau reprezentanţii Poliţiei:

Un moment de neatenţie este suficient pentru a vă pierde copilul în mulţime. Ce este de făcut? Învăţaţi- vă copiii ca atunci când se rătăcesc, fie în oraş, în parcuri, în gări, pe aeroporturi sau în centrele comerciale, aceştia trebuie să se adreseze Poliţiei sau reprezentanţilor instituţiilor din zona în care s-au pierdut.
Dacă mergeţi într-un loc aglomerat cu un copil sub 5 ani şi vă temeţi să nu se rătăcească, puteţi să-i prindeţi pe unul din braţe o brăţară pe care să fie înscrise numele, prenumele şi numărul de telefon al familiei.
Există cazuri mai speciale, când copiii sunt sau se simt ameninţaţi de persoane necunoscute. Învăţaţi-i ca în asemenea situaţii să strige după ajutor.

Ce e obligatoriu să ştie prichindeii...
- În cazul copiilor cu vârsta de până la 7 ani, părinţii trebuie să-i înveţe numele, prenumele şi data naşterii.
- Pentru copiii între 7 şi 10 ani, este indicat ca părinţii să verifice dacă aceştia ştiu cum se numeşte şcoala la care învaţă şi să memoreze numărul de telefon ale familiei.

Sursa: ziarul Libertatea

Daca ti-a placut acest articol, atunci apasa LIKE, pentru a-l citi si altii.

Cititi si:  Ce facem cand copilul isi pierde jucaria preferata?