3 semne ca micutul tau e disperat

Stările de tristeţe, deprimarea şi lipsa chefului de viaţă par mai degrabă nişte probleme de-ale adulţilor sau eventual ale adolescenţilor, dar se pare că şi copiii mici suferă de acestea.
Potrivit unui material publicat în cotidianul american The New York Times şi scris de psihologul Pamela Paul, micuţii sunt şi ei deprimaţi, iar părinţii ar trebui să ştie cum să identifice aceste stări pentru a le găsi şi un leac. Vezi cum se comportă un micuţ deprimat:

1. E indiferent...
Nu se mai bucură de jucăriile noi sau de cele vechi de care alteori nu se mai dezlipea. E apatic şi nu pare să aibă chef de nimic. Dacă e forţat să se joace o face într-un mod mecanic, fără a fi deloc atent la ceea ce se întâmplă.

2. Are crize de nervi...
Cât e el de mic, copilul tău are ieşiri nervoase aparent fără motiv. E deranjat peste măsură dacă îi atinge cineva din greşeală jucăria preferată, se enervează dacă nu i se acordă toată atenţia. Nu e deloc ascultător. Ţipă şi plânge, iar apoi, imediat se calmează şi devine foarte trist, preferând să fie lăsat singur, într-un colţ.

3. Refuză să mănânce...
Alteori nu lăsa nimic în farfurie, iar acum de abia dacă se atinge de mâncare. Mai mult, se joacă cu furculiţa în farfurie pierdut pe gânduri. Nu are chef nici de dulciuri sau sucuri, chiar dacă de obicei acestea erau gustări interzise dacă nu termină tot din farfurie.

Părinţii care au observat astfel de comportamente la micuţii lor ar trebui să ia legătura cu un medic specialist pentru a determina motivele care i-au dus pe copii în pragul depresiei şi pentru a rezolva problemele care stau la baza acestei stări.


Sursa: ziarul Libertatea

Cititi si: Ce trebuie facut atunci cand un copil este mincinos


Ce faceti cand aveti mai multi copiii?


Ce facem cand copilul isi pierde jucaria preferata?