O experta in cresterea copiilor: "Alaptatul poate fi infiorator pentru o femeie"

O jurnalistă britanică, expertă, în creşterea copiilor a dat naştere unor controverse uriaşe după ce a publicat un articol în care susţinea femeile care preferă să nu-şi alăpteze,
dând propriul exemplu şi considerând că această metodă de hrănire a pruncilor este "înfiorătoare" pentru o femeie.

"Îmi vroiam corpul înapoi. Am vrut, de asemenea, să le dau sânilor mei o şansă pentru a continua să stea pe pieptul meu şi nu să atârne undeva în dreptul stomacului pentru că şi ei fac parte din sexualitatea mea. Iar când ai atitudinea asta, să-ţi vezi inocentul micuţ acolo unde până atunci doar iubiţii tăi aveau acces, alăptatul devine înfiorător", notează Kthryn Blundell, redactor-şef adjunct la revista "Mother & Baby", o prestigioasă publicaţie de profil din Marea Britanie.

Articolul a stârnit furia unei organizaţii neguvernamentale, care susţine alăptatul pentru o creştere sănătoasă a copiilor.

"Eu sunt o mamă care nu a putut, din motive medicale, să îşi alăpteze pruncul iar după acest articol, mă gândesc cum oamenii îşi imaginează şi despre mine că aş avea aceleaşi motive ca autoarea", a declarat, indignată, una dintre membrele grupului Lactivist, pe Facebook.

De partea cealaltă, redactorul-şef al revistei Mother & Baby, Miranda Levy, este întru totul de acord cu punctul de vedere exprimat de colega sa în revistă.

"Articolul nu a făcut altceva decât să le facă pe femeile care nu vor sau nu pot să alăpteze să se simtă normale şi să le scape de povara sentimentului de eşec. Până la urmă, această stare este una întâlnită foarte des în rândul femeilor. Felul în care îţi hrăneşti bebeluşul nu este o problemă de moralitate", a declarat Levy.

Sursa: ziarul Libertatea