Cum sa-ti dai seama daca ai un copil deprimat

Nu numai adulţii suferă de depresie, ci şi copiii iar necunoaşterea acestui fapt duce la o ignorare a problemelor pe care micuţii le înfruntă. Părinţii şi apropiaţii trebuie să ofere întregul lor sprijin psihologic copilului însă pentru acest lucru trebuie să aibă la îndemână informaţiile cu privire la posibilitatea existenţei acestei afecţiuni.

"În cazul în care apar modificări în plan emoţional care se manifestă prin tristeţe, lipsă de plăcere şi interes pentru desfăşurarea unei activităţi pe care până atunci o realizau cu plăcere, anxietate, teamă, îngrijorare fără un motiv real, este recomandat un consult medical specializat. (...)

Copiii care suferă de depresie tind să aibă dificultăţi în organizarea ideilor, o viziune negativă asupra propriei persoane şi asupra mediului în care trăiesc şi îşi induc gânduri suicidale. (...)

Dintre schimbările fizice cele mai relevante sunt creşterea ori scăderea apetitului alimentar ori a greutăţii, dificultatea de a adormi ori de a sta treaz în timpul zilei, lentoarea în mişcări sau agitaţia. În plan comportamental, putem evidenţia retragerea copilului din cadrul unei activităţi care îi făcea plăcere şi evitarea practicării acesteia, îndepărtarea de prieteni ori din mediul familial. Pot, de asemenea, deveni dependenţi de anumite relaţii. Un alt semnal de alarmă este practicarea, de către copil, a unei activităţi în exces", spune psih. Ana Maria Nătăleţu, pe site-ul Medicpentrutine.ro.

Cititi si: Ce facem cand copiii devin agresivi?

Lista produselor pe care trebuie sa le iei in bagaj cand pleci in vacanta cu copilul

Ce faci cand copilul tau viseaza urat?