Cum convingeti copiii sa manance?

Este foarte cunoscut faptul că trebuie multă răbdare pentru a-ţi hrăni copilul, mai ales că el preferă tot timpul să facă orice altceva.
El nu înţelege de ce trebuie să renunţe la joacă pentru a mânca şi de ce trebuie să stea la masă când ar putea să ciugulească ceva în timp ce zburdă prin casă.

În general, părinţii fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i determina pe micuţi să mănânce, dar de multe ori orice ar face nu este suficient. Iată câteva sfaturi oferite de site-ul prokid.ro, pentru a-l convinge că trebuie să fie hrănit.
Pe copii îi atrag întotdeauna farfuriile în forme haioase, paharele viu colorate sau şerveţele imprimate. Încercaţi pe cât posibil să folosiţi ornamente atunci când puneţi mâncarea în farfurie: felii de lămâie, de portocale, de roşii, rondele de morcov, cercuri din sos sau orice altceva mai aveţi la îndemână. Ora mesei trebuie să reprezinte un moment vesel, plăcut, nu o povară.

Chiar dacă odrasla este foarte încântată ca atunci când ieşitţi din casă să mănânce îngheţată, gogoşi sau meniuri care conţin şi jucării cadou este bine să vă învăţaţi copilul să ia mesele la ore fixe şi să fie cât mai sănătoase.

Cel mai bun mod de a tenta un copil să mănânce este acela de a-l îndemna să mănânce ceea ce mănâncă şi părinţii. Aceştia trebuie să respecte orele la care se ia masa, iar dacă micuţul refuză să mănânce în timpul mesei, explicaţi-i că nu va mai putea mânca altceva decât atunci când va fi ora pentru următoarea masă.
Încercaţi să-l cooptaţi şi pe el la pregătirea mesei, ar putea fi mult mai tentat să mănânce după.

Evitaţi să-i puneţi foarte multă mâncare în farfurie, pentru i s-ar putea tăia instantaneu pofta de mâncare. Puneţi-i porţii mici şi dacă va mai dori va mai cere el.

Sursa: ziarul Libertatea

Cititi si: Invata-ti copilul sa nu fie egoist

Cum sa ne ajutam copiii sa iubeasca lectura si cartile?

Ce sa faceti cand copilul e furios?