Ce trebuie sa stim inainte de a face un avort?

Înainte sa va gânditi la optiunea efectuari unui avort, va rog mult sa nu va grabiti, sa va gânditi foarte bine la aceasta, sa cautati informatie, sa vorbiti cu specialistii, pentru ca sa evitati ceva ce ati putea regreta apoi toata viata.
Am identificat câteva argumente împotriva avortului, totusi doresc sa subliniez faptul ca aceasta este o problema mult prea complicata pentru a fi discutata doar pe câteva pagini.

Noua, oamenilor, ni s-a dat un mare dar de a crea alti oameni, dar noi nu trebuie sa distrugem vietile oamenilor. Dumnezeu e singurul care are puterea sa dea si sa ia viata oamenilor. Fiecare din noi a fost cândva în uter si noi nu am fi fost astazi aici daca mamele noastre ar fi decis sa faca un avort. Un copil ne-nascut este o creatura unica.

Poate ati spune ca din punct de vedere al medicinii fatul nu poate fi egalat cu o persoana. Sa stiti ca însasi medicina contrazice aceasta opinie. Nu exista un criteriu universal de a defini începutul si sfârsitul vietii. Daca totusi moartea este definita prin încetarea bataii inimii, atunci viata ar putea fi definita prin începerea batailor de inima. În acest caz trebuie sa stiti ca inima copilului se formeaza în uterul femeii deja în a optsprezecea zi. Medicii astazi deseori folosesc un alt criteriu pentru a defini moartea: când activitatea creierului se opreste. Si daca încetarea activitatii creierului ar putea defini moartea, atunci începutul activitatii creierului ar putea defini viata. Este interesant de a sti ca creierul începe sa lucreze la fat aproximativ la 40-43 de zile.

Daca ne gândim la aceste doua criterii de definire a momentului când viata se începe, atunci este clar ca avortul, daca nu legal, atunci cel putin din punct de vedere medical si moral înseamna luarea vietii unei persoane.

Dovezile despre faptul ca fatul simte durerea în timpul avortului par sa fie destul de clare si convingatoare. Gânditi-va la aceasta declaratie facuta în unul din jurnalele britanice de medicina: "Încercati sa împungeti fatul cu un ac si veti vedea ce se întâmpla. El va deschide gura în semn de strigat si la fel va încerca sa se ascunda de acest ac. Încercati sa împungeti un fat de 8 saptamâni în palma mâinii.

El va deschide gura si îsi va retrage mâna. La fel schimbarile în bataile inimii si miscarea fatului sugereaza ca manipularile intrauterine sunt dureroase pentru fat." Mai mult ca atât, fatul care se dezvolta are amprente digitale unice, care îl fac sa fie de fapt unic. Putem sa discernem ochii lui, urechile, degetele, nasul si gura. Ceea ce noi vedem ne spune ca de fapt acesta este un copil care creste si se maturizeaza. Aceasta nu este o bucata de protoplasma; ci un copil în uter.

Si mai am un ultim mesaj. Niciodata sa nu criticati o femeie care a facut un avort. De cele mai multe ori o astfel de decizie nu este luata de femeie de una singura, ci sub presiunea celor din jur, si ea este fortata sa mearga la clinica. Sunt asa multe persoane care se implica si influenteaza decizia femeii - prietenul, sotul, parintii, doctorii sau surorile medicale.

Dar de obicei femeia este aceea care va suferi consecintele si plus la aceasta rusine, vina si ura de sine. Nimeni nu stie prin ce a trecut fiecare femeie in viata ei, daca ea a suferit abuzuri în trecut sau daca i-a fost adusa vreo dauna respectului de sine. Femeia care a pierdut copilul din cauza avortului are nevoie de ajutor pentru ca sa fie facuta din nou integra odata cu trecerea timpului, cu ajutorul dragostei si rabdarii. Aceasta se va putea întâmpla prin schimbarea obiceiului de a-i judeca sau condamna pe altii într-o atitudine plina de dragoste, buna întelegere si iertare.

Sursa: calificativ.ro

Cititi si: Intreruperea de sarcina si dreptul la viata

Avortul si consecintele lui