Ce reprezinta banii pentru copii?

Copiii nu înţeleg întotdeauna rolul banilor, pentru ei fiind de foarte multe ori nimic mai mult decât o jucărie utilă. Părinţii ar trebui să-i înveţe pe micuţi cum să se comporte cu banii, indiferent dacă aceştia sunt mulţi sau puţini.
Potrivit site-ului prokid.ro, părinţii ar trebui să ţină cont de câteva lucruri atunci când le explică odraslelor despre bani.

Puşculiţa copilului...
Ideea de puşculiţă nu este deloc depăşită, ba dimpotrivă, ar fi indicat să-i faceţi copilului un astfel de cadou care să aibă un design atrăgător. Rolul părintelui este de a urmări pas cu pas respectarea planului de cheltuieli şi economii. Aţi putea chiar să vă achiziţionaţi şi voi o puşculişă şi , astfel, copilul o va percepe acest lucru ca pe un exemplu şi chiar ca pe o competiţie.

Valoarea banilor...
Este bine ca cei mici să ştie cât sunt de importanţi banii. Respectul pentru muncă şi câştigarea banilor trebuie insuflat, pentru că ei nu ştiu decât că vor bani pentru dulciuri şi jucării. Alături de discuţiile despre sex şi droguri, cele despre bani sunt la fel de importante. Ei trebuie să fie conştienţi de faptul că nu întotdeauna putem avea tot ce ne dorim şi trebuie să selectăm cu discernământ atunci când mergem la cumpărături. Atenţie la propriul comportament, pentru că micuţii vă vor lua exemplul!

Banii de buzunar...
Începând cu vârsta de 6-7 ani, copii vor avea bani de grădiniţă sau de şcoală. Ar fi bine să le daţi bani pentru o perioadă mai lungă, o săptămână sau chiar o lună şi să verificaţi în mod constant cât cheltuieşte. Cum stabiliţi suma pe care le-o daţi? Trebuie să luaţi în calcul gustarea pentru pauză dar şi biletul la film cu prietenii. Ei vor decide dacă vor cheltui tot sau vor pune deoparte pentru a-şi achiziţiona un obiect pe care şi-l doresc.

Sursa: ziarul Libertatea

Cititi si: 11 reguli financiare pe care copilul trebuie sa le deprinda!

Ce facem cand copilul este stresat?

Ce se intampla cand exista prea mult rasfat?