Ce facem cand copilul este stresat?

Poate crezi ca numai adultii au astfel de probleme, iar copiii traiesc intr-o lume idilica, lipsita de griji...

Dar oare chiar asa este?

Cele mai frecvente simptome ale stresului la copii sunt tulburarile de somn, lipsa apetitului, nervozitatea si hipersensibilitatea...

La copiii mici, reactiile de stres sunt de natura fizica: dureri de cap sau de burta, iar mai tarziu anxietatea si incordarea pe termen lung.

Fa-ti timp sa discuti cu copilul tau si arata-ti interesul...
Asa vei putea afla cum se simte cu adevarat, daca nu cumva este supraincarcat sau nu cumva are conflicte cu colegii de scoala. Intreaba-l daca, de exemplu, ii plac orele suplimentare de engleza la care l-ai inscris sau poate ar prefera sa practice un sport. Vezi daca nu ar fi mai bine sa elimini sau sa raresti anumite activitati din programul copilului.

Stabileste acest lucru impreuna cu el...

Astfel s-ar putea ca el sau ea sa fie trist/a ca-l privezi de ore de balet sau dans la care si-ar dori sa mearga. Ajungeti la un compromis: in loc de 3 ori pe saptamana, sa mearga o data.

Nu iti varsa nervii pe copil...
Chiar daca ai probleme la serviciu sau acasa nu-l incarca pe copil cu asta. Acest lucru il va afecta. Pastreaza departe de el disputele de cuplu si evita sa-l incarci cu toate problemele tale.

Nu-i cere sa fie perfect si incurajeaza-l intotdeauna...
Ai rabdare cu el si da dovada de intelegere. Copilul tau nu trebuie sa ia tot timpul si la toate materiile "foarte bine". In mod normal are anumite calitati native care il vor indrepta mai mult spre un anumit domeniu.


Sursa: sexpert.ro

Cititi si: Mama nu poti fi decat cu inima

Mami, unde mergem la scoala?

Mami, spune-mi o poveste!